Cava MVSA Brut Nature

Meer afbeeldingen

Cava MVSA Brut Nature
€ 10,95

Deze Cava is opgedragen aan de Muzes, die Spanje's grootste kunstenaars inspireerden: Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Miro en Francisco de Goya. De vier blokjes op het etiket staan voorhen symbool. Musa Brut Nature is de droogste uitvoering van de Cava's. Het is dan ook een strakdroge zuivere wijn met een elegante mousse die de mond doet tintelen, een bouquet van amandelen, witte perzik en grapefruit en een aangenaam bittertje in de afdronk.

Cava MVSA Brut Nature is alleen te bestellen per 6 stuks of een veelvoud hiervan.
Beschrijving

Lange omschrijving

Cava is de beschermde naam voor mousserende wijn afkomstig uit het Penedes-gebied en geproduceerd volgens de traditionele methode. Dit houdt in dat de mousse in de wijn ontstaat doordat de tweede gisting op fles plaatsvindt. De productie van Cava's luidde vanaf het eind van de 19de eeuw een nieuw tijdperk in voorhet Penedes-gebied en de provincie Catalonie. Deze Cava is opgedragen aan de Muzes, die Spanje's grootste kunstenaars inspireerden: Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Miro en Francisco de Goya. De vier blokjes op het etiket staan voor hen symbool. Musa Brut Nature is de droogste uitvoering van de Cava's. Waar gebruikelijk Brut -droge- Cava's een restsuiker gehalte hebben van maximaal 15 g/l hebben, bevat de Brut Nature slechts 1,3 g/l. Het is dan ook een strakdroge zuivere wijn met een elegante mousse die de mond doet tintelen, een bouquet van amandelen, witte perzik en grapefruit en een aangenaam bittertje in de afdronk.
Extra informatie

Extra informatie

Culinair Deze Cava Brut Nature leent zich perfect als aperitief, maar zal door zijn strakdroge karakter het ook heel goed doen bij schaal- en schelpdieren en vis, in het bijzonder sushi's.
Land Spanje
Soort Mousserend
Karakter Nee
Streek Penedes
Inhoud 75 cl
Herkomst Nee
Reviews
Trusted Shops Reviews

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.