Barolo La Zoccolaio

Meer afbeeldingen

Barolo La Zoccolaio
€ 28,80

La Zoccolaio ligt in het hart van het Barolo district. De Nebbiolo druiven rijpen laat en danken hun naam aan de nevel die in de herfst tussen de heuvels hangt. Na de vergisting rijpt de wijn 36 maanden op barriques. Barolo wijnen behoren tot de top van Italie, zo ook deze: elegant met aroma's van rijp fruit, specerijen en herfstige paddestoelen. Opmerkelijke zuren en tannines onderstrepen het complexe karakter. Het verdient aanbeveling de fles te karafferen: de zuurstof zal de karaktereigenschappen van de wijn sneller etaleren.

Barolo La Zoccolaio is alleen te bestellen per 6 stuks of een veelvoud hiervan.
Beschrijving

Lange omschrijving

De Piedmonte is verdeeld in diverse wijngebieden: daarbinnen zijn een zeer groot aantal kleine wijnproducenten actief. La Zoccolaio is een oude boerderij vernoemd naar een vroegere bewoner "de klompenmaker". Het ligt in het hart van het Barolo district. De Nebbiolo druiven zijn aangeplant op de wijngaarden van het landgoed. Omdat deze druif laat rijpt worden de druiven pas eind oktober/november met de hand geoogst. De druif dankt zijn naam aan de nevel die dan tussen de heuvels hangt. De druiven vergisten met schil in roestvrijstalen tanks waarna de wijn 36 maanden rijpt op barriques. Barolo wijnen behoren tot de top van Italie's wijnarsenaal. Zo ook deze Barolo: elegant met aroma's van rijp fruit, specerijen en onderliggende aardse tonen van herfstige paddestoelen. De opmerkelijke zuren en zachte tannines naast de complexe verfijning onderstrepen het evenwicht van deze wijn. Het verdient aanbeveling de fles te karafferen: de zuurstof zal de karaktereigenschappen van de wijn sneller etaleren.
Extra informatie

Extra informatie

Culinair Barolo wijnen hebben zuurstof nodig om hun bijzondere eigenschappen te ontplooien. Ze verdienen dan mooie gerechten: mety kruiden geroosterd of gebakken rood vlees, risotto's met paddestoelen en gerijpte kaas.
Land Italië
Soort Rode wijn
Karakter Nee
Streek Piemonte
Inhoud 75 cl
Herkomst Nee
Reviews
Trusted Shops Reviews

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.