Cava MVSA Brut Rosé

Meer afbeeldingen

Cava MVSA Brut Rosé
€ 10,75

Deze Cava is opgedragen aan de Muzes, die Spanje's grootste kunstenaars inspireerden: Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Miro en Francisco de Goya. De vier gekleurde blokjes op het etiket staan voorhen symbool. Voor deze wijn is voornamelijk de Garnacha druif gebruikt waardoor de wijn in kleur en uitbundig fruit zijn afkomst niet verloochent. Het is een licht kersenrode droge wijn met fijne mousse en bouquet van aardbeien en frambozen, dat zich in de smaak herhaalt met een aangenaam bittertje. Ronde lieflijke wijn met zuivere afdronk.

Cava MVSA Brut Rosé is alleen te bestellen per 6 stuks of een veelvoud hiervan.
Beschrijving

Lange omschrijving

Cava is de beschermde naam voor mousserende wijn afkomstig uit het Penedes-gebied en geproduceerd volgens de traditionele methode. Dit houdt in dat de mousse in de wijn ontstaat doordat de tweede gisting op fles plaatsvindt. De productie van Cava's luidde vanaf het eind van de 19de eeuw een nieuw tijdperk in voor het Penedes-gebied en de provincie Catalonie. Deze Cava is opgedragen aan de Muzes, die Spanje's grootste kunstenaars inspireerden: Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Mira en Francisco de Goya. De vier gekleurde blokjes op het etiket staan voor hen symbool. Voor deze Brut Rose worden voronaemlijk de Garnacha druiven gebruikt waardoor de wijn in kleur en uitbundig fruit zijn afkomst niet verloochent. Het is een licht kersenrode droge wijn met fijne mousse en bouquet van aardbeien en frambozen, dat zich in de smaak herhaalt met een aangenaam bittertje. Ronde lieflijke wijn met zuivere afdronk.
Extra informatie

Extra informatie

Culinair Musa Brut Rose brengt feest op ieder moment van de dag maar in het bijzonder tijdens het aperitief. Ook lekker bij lichte maaltijden zoals hors d'oeuvres.
Land Spanje
Soort Mousserend
Karakter Nee
Streek Penedes
Inhoud 75 cl
Herkomst Nee
Reviews
Trusted Shops Reviews

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.