Ducs de Normandie, Vieille Reserve

Meer afbeeldingen

Ducs de Normandie, Vieille Reserve
€ 27,65

Een fonkelende, kopergouden Calvados met de zwoele geur van gedroogde zuidvruchten en het pittige van gebrande (wal)noten. De smaak is krachtig, maar ook mild met in de afdronk een aangenaam zoetje.

Ducs de Normandie, Vieille Reserve is alleen te bestellen per 6 stuks of een veelvoud hiervan.
Beschrijving

Lange omschrijving

Calvados is een Normandische appelbrandewijn die al sinds 1533 wordt gemaakt. Tegenwoordig is de ware calvados beschermd door een gegarandeerde herkomstaanduiding: 'appellation calvados contrôlée'. Behalve de herkomst geeft de appellation ook richtlijnen voor de manier van stoken en rijpen. Er mogen ruim 40 soorten appels en peren worden gebruikt en elke producent hanteert hiervoor zijn eigen geheime recept. Het fruit wordt geplet waarna de vergisting plaatsvindt. Jonge calvados kan tamelijk agressief overkomen. Tijdens de rijping wordt de drank zachter en milder en verschijnen er naast aroma's van appel ook die van rozijnen, vijgen en specerijen. In deze langdurig op eikenhouten tonnen gerijpte Duc de Normandie Vieille Réserve vallen die ontwikkelde, rijpe, zwoele, intense tonen op.
Extra informatie

Extra informatie

Culinair digestief desserts: vijgen-notentaart, mokkataart kaas: rijpe, uitgesproken kaas als Münster, maar ook rijpe camembert in combinatie met vijgen
Land Frankrijk
Soort Overig
Karakter Nee
Streek Normandië
Inhoud 70 cl
Herkomst Nee
Reviews
Trusted Shops Reviews

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.