errazuriz estate carmenere

9,75

Artikelnummer: 49066 Categorieën: , , Tags: , ,

Viña Errázuriz maakt al meer dan 130 jaar Chileense kwaliteitswijnen. Don Maximiano Errázuriz heeft in 1870 Viña Errázuriz opgericht in de Aconcagua vallei, ligt 100 km ten noorden van de hoofdstad Santiago. Hij zag in dat deze vallei, met zijn koele regenachtige winters, hete droge zomers en de vochtige bries van de Oceaan, ideaal is voor de druiven teelt. Don Maximiano heeft de beste variëteiten uit Frankrijk gehaald en met veel toewijding, geduld en doorzettingsvermogen dit barre land getransformeerd in een van de beste wijngaarden ter wereld.

Tegenwoordig wordt Viña Errázuriz geleid door Eduardo Chadwick, een van de nakomelingen van Don Maximiano. Eduardo vertegenwoordigd de 5e generatie van de familie. Hij heeft het hele productie proces van dit historische estate gemoderniseerd, waarbij hij de afzonderlijke identiteit van de wijnen niet uit het oog heeft verloren. Door de toewijding om estate wijnen van superieure kwaliteit te produceren staat Errázuriz bekend de “Beste Chileense wijn”.

Bij Errázuriz streeft men er naar om de beste wijnen te maken door elk stadium van druiventeelt in de Aconcagua, Casablanca en Curico vallei tot het wijnmaken volgens de meest natuurlijke technieken, zorgvuldig te beheersen. Hierbij ligt een nadruk op de delicate behandeling van de wijnen met als doel ze zo elegant en complex mogelijk te maken. Het is door zijn dynamiek en passie voor wijn dat Errázuriz tot de internationaal gerespecteerde producenten behoort van kwaliteitswijnen!

Extra informatie

Gewicht 1000 kg
Culinair

Perfecte wildwijn; specifiek Lekker bij steak van de grill, volle pastagerechten of lamsreepjes.

Land

Soort

Karakter

Inhoud

Diep paarsrode wijn. Aroma’s van nootmuskaat en rode peper met lichte geuren van viooltjes en zoete specerijen. Het intense palet heeft soepele, vriendelijke tannines en een plezierige zurigheid die leidt tot een verfrissende afdronk.

Achterhoekse wildwijn van het jaar.
Zeer veel verkocht, erg goed ontvangen.

Alcohol: 13,5%