Laroche, L'Avenir Estate, Cabernet Sauvignon

Meer afbeeldingen

Laroche, L'Avenir Estate, Cabernet Sauvignon
€ 14,05

Michel Laroche, een van de meest ondernemende wijnproducenten bevestigt met deze mooie Cabernet Sauvignon-wijn van zijn Kaapse landgoed l'Avenir in Stellenbosch zijn internationale reputatie. Het bijzondere oogstjaar, het Kaapse klimaat en vakmanschap brachten een klassieke intens robijnrode wijn voort met hartige en fruitige aroma's, veel zwarte bessen en een kruidig evenwicht in de smaak, naast zeer veel elegantie en rijpe tannines. Goed rijpingspotentieel.

Laroche, L'Avenir Estate, Cabernet Sauvignon is alleen te bestellen per 6 stuks of een veelvoud hiervan.
Beschrijving

Lange omschrijving

Michel Laroche is een van de meest ondernemende wijnproducenten van Europa. Zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe uitdaginen in bijzondere wijnlanden met authentieke druivensoorten bracht hem naar Zuid-Afrika, een land met een rijke geschiedenis op het gebied van wijnbouw. Historie en toekomst kwamen in 2005 samen toen Michel Laroche de mogelijkheid kreeg het landgoed l'Avenir te verwerven. het wijngoed omvat 70 ha, waarvan 55 ha wijngaarden en kon een jaar later worden uitgebreid met 48 ha waarvan 20 ha aangrenzende wijngaarden in Stellenbosch. De druiven voor deze wijn zijn aangeplant op 6 ha in 2 wijngaardpercelen aan de voet van de Simonsbergheuvels in Stellenbosch. Een van de meest kenmerkende eigenschappen van de Zuidafrikaanse wijnbouw is het prachtige zonnige klimaat. De temperatuur van de warme Kaapzon echter wordt sterk beinvloed door de koele zeewind van de Atlantische en Indische Oceaan waarvan het water door de invloed van de Zuidpool niet warmer wordt dan 16 graden.Irrigatie vind alleen plaats in te droge zomers. Om optimale kleur en tannine te bereiken wordt de most regelmatigd voorzichtig rondgepompt. De gisting vindt plaats bij ongeveer 25 graden. Een warme zomer resulteerde in buitengewoon gezonde rijpe druiven die een intens robijnrode wijn voortbrachten met een goede concentratie, bescheiden aroma's van rood fruit en een overdaad van zwarte bessen en kruidigheid in de smaak. Een zeer elegante en evenwichtige klassieke wijn met veel fruit, rijpe tannines en een lange afdronk. Goed rijpingspotentieel.
Extra informatie

Extra informatie

Culinair Een goede begeleider van kruidige stoofgerechten als boeuf bourgognon, coq au vin, provencaalse lamsgerechten, maar ook van peulvruchten als linzen, stevige kazen en zelfs fazant.
Land Zuid Afrika
Soort Rode wijn
Karakter Nee
Streek Stellenbosch
Inhoud 75 cl
Herkomst Nee
Reviews
Trusted Shops Reviews

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.