Laroche, L'Avenir Estate, Chardonnay

Meer afbeeldingen

Laroche, L'Avenir Estate, Chardonnay
€ 12,05

Michel Laroche, een van de meest ondernemende wijnproducenten bevestigt met deze mooie Chardonnay wijn van zijn Kaapse landgoed l'Avenir in Stellenbosch zijn internationale reputatie. De diversiteit van bodemsoorten, de koele zeewind en het vakmanschap brachen een ronde goudgele wijn voort met vanille-aroma's naast het levendig fruit van peren en sinaasappels en een hint van mineralen. In de intense smaak overheersen citrusfruit en evenwichtige zuren. Opvallend is de lang aanhoudende zuivere smak.

Laroche, L'Avenir Estate, Chardonnay is alleen te bestellen per 6 stuks of een veelvoud hiervan.
Beschrijving

Lange omschrijving

Michel Laroche is een van de meest ondernemende wijnproducenten van Europa. Zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen in bijzondere wijnlanden met authentieke druivensoorten bracht hem naar Zuid-Afrika,een land met een rijke geschiedenis ophet gebied van wijnbouw. Historie en toekomst kwamen in 2005 samen toen Michel Laroche de mogelijkheid kreeg het landgoed l'Avenir te verwerven. Het wijngoed omvat 70 ha, waarvan 55 ha wijngaarden en kon een jaar later worden uitgebreid met 48 ha, waarvan 20 ha aangrenzende wijngaarden in Stellenbosch. Door de diversiteit van de grondsoorten gecombineerd met de koele zeewind worden hier druiven van uitzonderlijke kwaltieit en concentratie geproduceerd. De temperatuur van de warme stralende Kaapzon wordt sterk beinvloed door de koele zeewind vande naburige Atlantische en Indische Oceaan, waarvan het water door de invloed van de Zuidpool niet warmer word dan 16 graden. De Chardonnay wijngaard van l'Avenir omvat 1 perceel op een zuidwestelijke helling tegenover Stellenbosch. De mostvergisting in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 17 graden duurde 25 dagen, waarna de wijn 2 maanden rustte op droesem. 7% van de wijn onderging malolactische gisting en 13% vergistte en rijpte op Frans eikenhout. De goudgele wijnpresenteert vanille-aroma's en levendig fruit van peren, sinaasappel en een hint van mineralen in de neus. In de intense smaak overheersen citrusfruit met evenwichtige zuren. Opvallend is de lang aanhoudende zuivere smaak.
Extra informatie

Extra informatie

Culinair Deze goudgele ronde Chardonnay met een intense smaak zal prachtig tot zijn recht komen bij visgerechten met een lichte saus, kip- en groenteschotels, paella's en pastagerechten.
Land Zuid Afrika
Soort Witte wijn
Karakter Nee
Streek Stellenbosch
Inhoud 75 cl
Herkomst Nee
Reviews
Trusted Shops Reviews

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.