Laroche, L'Avenir Estate, Pinotage

Meer afbeeldingen

Laroche, L'Avenir Estate, Pinotage
€ 16,05

Michel Laroche, een van de meest innovatieve en ondernemende wijproducenten bevestigt met deze mooie authentieke Zuidafrikaanse Pinotage-wijn van zijn Kaapse landgoed l'Avenir in Stellenbosch zijn internationale reputatie. Het bijzondere oogstjaar, het Kaapse klimaat en vakmanschap resulteerden in een wijn waarin rijpe zwarte bessen, pruimen, zoete specerijen, cederhout en mokka elk hun best doen om in geur en smaak de boventoon te voeren, rijpe en uitgebalanceerde tannines geven verders tructuur en een lange afdronk. Lang rijpingspotentieel.

Laroche, L'Avenir Estate, Pinotage is alleen te bestellen per 6 stuks of een veelvoud hiervan.
Beschrijving

Lange omschrijving

Michel Laroche is een van de meest ondernemende wijnproducenten van Europa. Zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen in bijzondere wijnlanden met authentieke druivensoorten bracht hem naar Zuid-Afrika, een land met een rijke geschiedenis op het gebied van wijnbouw. Historie en toekomst kwamen in 2005 samen toen Michel Laroche de mogelijkheid kreeg het landgoed l'Avenir te verwerven. Het wijngoed omvata 70 ha, waarvan 55 ha wijngaarden en kon een jaar later worden uitgebreid met 48 ha waarvan 20 ha aangrenzende wijngaarden in Stellenbosch. De Pinotage is typisch Zuidafrikaanse druivensoort, van oorsprong een kruising tussen de Cinsault en de Pinot Noir. Ze gedijen uitzonderlijk goed in het bijzonder klimaat van de Kaapprovincie. De temperatuur van de warme stralende Kaapzon wordtsterk beinvloed door de koele zeewind van de Atlantische en Indische Oceaan, waarvan het water door de invloed van de Zuidpool niet warmer wordt dan 16 graden. Om een optimale kleur- en tannine extractie te verkrijgen wordt de most iedere 4 uur een kwartiertje voorzichtig rondgepompt. De wijn rijpt 14 maanden op Frans eiken, deels nieuw, deels 1 of 2 jaar oud. 2006 geldt als een uitzonderlijk oogstjaar voor Pinotage-wijnen. Rijpe zwarte bessen, pruimen, zoete specerijen, cederhout en mokka doen welk hun best om in geur en smaak de boventoon te voeren.Rijpe en uitgebalaceerde tannines geven verder structuur en een lange afdronk. Een wijn met een rijpingspotentieel van jaren.
Extra informatie

Extra informatie

Culinair Deze kruidige krachtige en ook zeer fruitige wijn past uitstekend bij kalfs- en varkensvleesgerechten, stoofschotels, gratins, ouderwetse Hollandse gerechten als stamppot, maar zal ook bij wild tot zijn recht komen.
Land Zuid Afrika
Soort Rode wijn
Karakter Nee
Streek Stellenbosch
Inhoud 75 cl
Herkomst Nee
Reviews
Trusted Shops Reviews

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.