Miguel Torres, Santa Digna, Carmenère, Reserva

9,50

Artikelnummer: 40285 Categorieën: ,

Deze wijn is een voorbeeld van wat kan worden bereikt door selectie en het eisen van kwaliteit. Na diverse jaren van experimenteren presenteert Miguel Torres zijn eerste wijn die hij ooit heeft gemaakt van de Carmenère variëteit, waaraan een klein percentage Cabernet Sauvignon is toegevoegd, die zorgt voor structuur en een langer leven. De wijn heeft een prachtige kersenrode kleur en de fijne aroma’s (zwarte bessen, cassis) met tonen van balsamiek (eucalyptus) culmineren in een heerlijk vleugje van mandarijn. De smaak is elegant, met zachte en fruitige tannines die zorgen voor nuances van leer en kruiden (zoethout, zwarte peper, nootmuskaat). Door de rijping op Frans eikenhout heeft de wijn een aangename achtergrond van toast en vanille.

Extra informatie

Gewicht 1000 kg
Culinair

Het is een mooie wijn bij rund- en kalfsvlees, maar ook bij gestoofde kipgerechten. Hij kan ook heelgoed gedronken worden bij allerlei soorten gerechten van vis tot en met pittige sauzen.

Land

Soort

Streek

Inhoud

De wijn heeft een prachtige kersenrode kleur en de fijne aroma’s (zwarte bessen, cassis) met tonen van balsamiek (eucalyptus) culmineren in een heerlijk vleugje van mandarijn. De smaak is elegant, met zachte en fruitige tannines die zorgen voor nuances van leer en kruiden (zoethout, zwarte peper, nootmuskaat). Door de rijping op Frans eikenhout heeft de wijn een aangename achtergrond van toast en vanille.