Paxis

Meer afbeeldingen

Paxis
€ 7,70

Van dezelfde druiven als portwijn -Touringa Franca, Touringa National en Tinto Roriz- maakt de gereputeerde wijnmaker Jose Neiva van Paxis een rijke krachtige wijn die toch ook opvallen zacht is. In geur en smaak biedt de wijn veel intens fruit en een complexe en elegante afdronk.

Paxis is alleen te bestellen per 6 stuks of een veelvoud hiervan.
Beschrijving

Lange omschrijving

DFJ Vinos is een modern internationaal georienteerd wijnbedrijf, dat wijnen uit de 44 belangrijkste wijngebieden van Portugal voert. Wijnmaker Jose Neiva, al meer dan 25 jaar een begrip in de Portugese wijnbouw, is verantwoordelijk voor de toegankelijke fruitrijke stijl van de wijnen. Paxis is daarvan een goed voorbeeld. De wijn is afkomstig uit het zelfde gebied als portwijnen en is ook gemaakt van dezelfde druiven: Touringa Franca, Touringa National en Tinto Roriz. Tijdens de fermentatie wrodt veel aandacht besteed aan kleurextractie. De jonge wijn kreeg 3 maanden houtopvoeding in kleine 225 liter fusten van Amerikaans, Frans en Portugees eikenhout. Paxis is een rijke krachtige wijn maar tevens opvallend zacht. In geur en smaak biedt de wijn veel intens fruit en een complexe en elegante afdronk.
Extra informatie

Extra informatie

Culinair Paxis is een smakelijke en smaakrijke huiswijn die goed tot zijn recht komt bij rood vlees en stevige karaktervolle gerechten.
Land Portugal
Soort Rode wijn
Karakter Nee
Streek Douro
Inhoud 75 cl
Herkomst Nee
Reviews
Trusted Shops Reviews

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.